Wil je direct een afspraak maken?

Oncologie Fitness

Oncologie fitness kan een bijdrage leveren aan een sneller herstel

Onderzoek toont aan dat kankerpatiënten en transplantatie patiënten die sporten sneller herstellen. ‘Herstel maar in bed’ zeggen artsen tegenwoordig niet meer, zodra het kan is bewegen het advies. Maar dat valt na een verwarrende periode van kanker niet altijd mee.

Mijn ervaring als verpleegkundige

Ik heb met eigen ogen gezien hoe zwaar mensen met kanker het hebben. Tandenpoetsen of douchen is dan al een complete workout. Vanaf 2010 werkte ik ruim 10 jaar als verpleegkundige in Amsterdam in het Academisch Medisch Centrum locatie AMC. Waarvan de laatste acht jaar als gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling hematologie-oncologie.

De opleiding Oncologie rondde ik af met de eindopdracht Bewegen bij kanker. Daarna heb ik in samenwerking met de fysiotherapeut sport en bewegen opgezet op de afdeling omdat bewegen en trainen ontzettend belangrijk is tijdens en na de behandeling van chemotherapie en of bestraling. Sporten tijdens en na behandeling verbetert kwaliteit van leven. Het soort kanker en leeftijd speelt daarbij geen enkele rol.

Wat ik voor jou kan betekenen

Oncologie fitness helpt je door deze moeilijke en verwarrende periode heen. Ik kan je hulpverlener zijn, jouw coach om je sterker te maken, zowel fysiek en mentaal want lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De voordelen van sporten tijdens en na de behandeling van kanker

  • Bevordert de mentale & fysieke weerbaarheid
  • Vergroot uithoudingsvermogen & spierkracht
  • Vermindert angst & stress
  • Meer vertrouwen in eigen lichaam
  • Vermindert pijnklachten & misselijkheid
  • En….. sporten is gewoon heerlijk

Kosten

Is afhankelijk van het traject. Gezien de samenwerking met Stichting Tegenkracht is het mogelijk een gedeelte vergoed te krijgen vanuit Stichting Tegenkracht en/of de werkgever.

Heb je verder nog vragen?

Je kunt me natuurlijk altijd contacten als je nog vragen hebt. Ik beantwoord graag jouw vragen. Ik ben bereikbaar via het contactformulier of per mail info@vanbuitensport.nl. Telefonisch kun je bellen naar 06 – 20 48 42 53.

Veelgestelde vragen

Ik ben nog maar net klaar met de bestralingen. Mag ik al meedoen aan de trainingen?

Na chemotherapie en/of bestralingen mag er getraind worden na toestemming van de behandelende arts. Ook neem  ik dan contact op met je fysiotherapeut mocht je die tijdens opname en/of behandeling hebben gehad. De samenwerking met de verschillende disciplines zijn erg belangrijk.

Wil je meer informatie over oncologie fitness? Neem dan contact op.