Een nieuw jaar, nieuwe kansen… Let’s Kick it!

BLOG: Een nieuw jaar, nieuwe kansen… Let’s Kick it!

Het Nederlandse Top 5 lijstje met goede voornemens zal je niet verbazen; afvallen, meer bewegen, stoppen met drinken of roken en minder stressen. Op 31 december zijn we super gemotiveerd maar slechts een klein percentage houdt het vol. Oorzaak? De voornemens zijn te algemeen, te groot of teveel in één keer. Tip van Mascha: maak je voornemens specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Bespreek het met je vrienden, doe het voor jezelf en geloof erin, dat is het begin!

Mijn visie op voornemens

Uiteraard ben ik voor goede voornemens, alleen niet per definitie op 1 januari. Het kan ook op 20 februari, morgen of het belangrijkste wanneer je er klaar voor bent en aan elke vezel in je lijf voelt dat je het wil. Als je echt wilt stoppen met roken en het vandaag niet lukt, dan lukt het morgen en anders overmorgen.
Of het nu gaat om je werk, privéleven of uiterlijk, we hebben allemaal doelen nodig op korte termijn en op lange termijn. Niet alleen topsporters, nee, ook hardwerkende vaders en moeders in Nobelhorst. Het geeft zin, kwaliteit en energie aan je leven.

Af en toe een beloning

Ik ging op onderzoek uit en zelfs een topsporter zoals Rico Verhoeven beloont zichzelf af en toe na de wedstrijd met Mac Donalds. Voordat hij de ring in stapt moet hij ‘schoon’ eten. Dat betekent drie keer per dag kip met groenten en rijst. Als beloning na een wedstijd eet hij zes of zeven broodjes: “Twee Big Macs, een paar McChickens, een cheeseburger, een gewone hamburger, wat kipnuggets. Ik ben in mijn eentje bij de McDonald’s zo vijftig euro kwijt.”
Oké, dit is een wat overdreven voorbeeld, hij traint maanden lang twee a drie keer per dag en dan één keer op zijn lichaamsgewicht zich vol proppen bij de Mac… hij kan het hebben. Maar dit is wel een voorbeeld hoe de werkelijkheid in elkaar steekt. We moeten onszelf belonen!

Bij afvallen kan dat zijn een nieuwe set kleding kopen. Je voelt je dan lekkerder, het geeft je energie en je krijgt meer zelfvertrouwen. Maar het kan ook dat ene taartje op die verjaardag zijn en daar extra van genieten. Want altijd te weinig eten is ook niet goed. Je lichaam en organen wennen eraan. Dus niks mis mee om af en toe wat meer te eten. En… niks is ongezond, het is alleen niet verstandig.

Doelen stellen

Door doelen te stellen is de kans van slagen veel groter. Korte termijn, lange termijn, maar vooral: waarom je dat doel stelt. Waarom wil je die 5, 10, 20 of zelfs 50 kilo afvallen? Omdat je denkt dat afvallen gezonder voor je is? Of omdat je denkt dat je omgeving dan anders naar je kijkt? Of omdat je achter je kinderen aan wilt rennen zonder te hijgen? Waarom je een doel stelt is eigenlijk het allerbelangrijkste, net als erin geloven.

De mogelijkheden in Nobelhorst zijn eindeloos

Nobelhorst biedt een scala aan mogelijkheden om te sporten. Met al het bos en water om je heen krijg je de ruimte om lekker te wandelen, rennen, mountainbiken, racefietsen maar ook om te suppen en hopelijk elke winter te schaatsen.
Denk ook aan de Nobelrunners, Wandelgroep Nobelhorst, Fit-ID, Bootcamp Nation, personal trainer Jo-Ann Veldhuizen, Jasper van Rooijen van Impact Lifestylecoaching en Jordy Oud van Leefstijlpraktijk Nobelhorst, Nobelhorst Cycling Community, Klimbos Fun Forest, Roeivereniging Pampus, Outdoorpark Sec, Volleybalvereniging de Houthakkers, dansgroep Amy, buurtsportcoach Ricardo van Talent in Opleiding en nog vele anderen.

Let’s kick it!

Hulp nodig of liever samen starten? Je vindt mij regelmatig bij de infoschuur of neem een kijkje op de website.

Laat een reactie achter