EMOTIE – ONZEKERHEID – SCHULDGEVOELENS – DANKBAARHEID & UITHOUDINGSVERMOGEN

BLOG: EMOTIE – ONZEKERHEID – SCHULDGEVOELENS – DANKBAARHEID & UITHOUDINGSVERMOGEN

Een dag na Limburgs Mooiste, de fietstocht van 70km kreeg ik hevige pijn in mijn buik. Ik zeg weleens: “pijn is een emotie, je kan het uitschakelen”, maar deze pijn was niet uit te schakelen. Ik kon niet meer lopen, de pijn was niet te doen: ik moest naar het ziekenhuis.

Eenmaal in het ziekenhuis zat er meteen spoed achter. Mijn vitale functies waren niet goed en al snel zat ik vast aan 2 infusen met vocht, een blaaskatheter, een maaghevel en zuurstof. Verschillende artsen en verpleegkundigen stonden om mijn bed.

Ik had door dat het niet zo goed ging maar ondanks dat voelde ik mij nog redelijk oké. De helse pijn was na 4 morfine prikjes van 7.5mg redelijk onder controle en ik maakte grappen naar de artsen en verpleegkundigen. Blijkbaar is dat mijn coping 😉

Schuldgevoelens gingen door mij heen: “Zie je wel, te hard en te snel van stapel na de bevalling, ik had rustiger aan moeten doen. Nu laat ik mijn meiden in de steek doordat ik zo nodig wilde fietsen.” De ene na de andere emotie schoot door mij heen.

Verschillende artsen hebben dit direct uit mijn hoofd gepraat. Het beeld wat ik presenteerde, namelijk een sepsis (een ontstekingsreactie door een bacterie) staat helemaal los van te snel starten na de bevalling. Sterker nog: mijn goede basisconditie heeft mij er doorheen geholpen. Ook heeft het mij geholpen om nu weer snel op de been te zijn na de bevalling, sepsis en de operatie.

Na de ziekenhuisopname was ik enorm onzeker. Onzeker over mijn lichaam dat normaal zo sterk is. Mijn lichaam dat prachtige sportprestaties heeft afgelegd en 2 gezonde meiden op de wereld heeft gezet.

Onzeker dat ik van heel fit naar heel ziek was geworden. Onzeker, mentaal en fysiek.

Vandaag tijdens de wandeling om weer fit te worden, verdween alle onzekerheid uit mijn hoofd en lichaam. Want ik besefte heel goed dat het door mijn conditie is gekomen dat ik dit alles aan kon. Zonder conditie had het anders kunnen gaan. Zonder conditie was ik niet zo snel fit en weer op de been. Hierdoor voel ik de zekerheid weer terugkomen! En het heeft mij en mijn gezin nog meer ellende bespaard.

Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn conditie! Wat mij betreft is conditie/uithoudingsvermogen iets wat nooit mag missen in iemand leven.

Geniet!
Fijne dag!

Laat een reactie achter