Genieten van de feestdagen…

BLOG: Genieten van de feestdagen…

De feestdagen staan bijna voor de deur. Gezellig hè? Maar hoe zit het dan met de uitdagingen qua leefstijl die je voor jezelf bent aangegaan? Je wil gezond eten, je wil lekker bewegen… Maar weet je: daar heb je het hele jaar voor. Vind vooral je balans in voeding, beweging, slapen, stress en ontspannen.

Ik zeg nu niet: “Het maakt niet uit, eet en drink je helemaal vol”. Maar ik zeg wel:”geniet van het gezelschap, het samenzijn en geniet bewust van het lekkere eten.” En gun jezelf dat lekkere eten ook vooral. Want geloof het of niet, een gezonde leefstijl begint met lief zijn voor jezelf en jezelf dingen gunnen.

Gelden de tips die je tegenkomt over het bewust kiezen van je porties en samen de beweegmomenten aanpakken tijdens de feestdagen dan niet? Natuurlijk wel! Maar kijk wat voor jou realistisch is. Heb je zin om te bewegen? Laat je vooral niet tegenhouden. Past het letten op portiegrootte bij jouw doelen en waarden? Zeker doen! Maar omarm de feestdagen vooral, accepteer als je iets teveel eet, ga dat niet meteen compenseren met extra bewegen, (in januari teren de sportscholen daar natuurlijk op) maar zoom even uit en kijk naar het geheel. Wat over het algemeen ben je goed bezig.

Mocht je vragen hebben voor aankomende feestdagen of over een gezonde relatie met voeding, beweging en bewust genieten? Neem dan even contact met me op.

Hele fijne feestdagen en geniet (bewust)!

Laat een reactie achter