Moeten we slank zijn om fit te zijn?

BLOG: Moeten we slank zijn om fit te zijn?

3 weken na mijn bevalling heb ik Limburgs Mooiste gefietst: een toffe toertocht van 70km en 565 hoogtemeters. Het voelde verantwoord en ik had zin in fietsen.

Alle klimmetjes vielen zwaar – niet alleen de 10%. Maar: ik ben niet alleen zwaarder door de zwangerschap, maar ook door structureel teveel eten tijdens de zwangerschap. Dat maakt niet uit, daardoor bleef ik goed in mijn energie en kon ik alles doen.

Het brengt mij naar een gedachte en een frustratie: moeten we slank zijn om fit te zijn? Want het lijkt erop dat heel veel diëtisten, trainers, coaches en influencers op social media dat naar de maatschappij roepen. Of volg ik teveel pro-slank-zijn trainers en coaches?

Want NEE! We hoeven niet slank te zijn om fit te zijn. Fitheid staat los van een kledingmaat. Te zwaar zijn betekent niet per definitie ongezond. Ik ken slanke mensen die niet fit zijn en mensen die een grotere maat hebben dan maat 36/38 die mega fit zijn. Op dit moment ben ik daar één van en ben er trots op! En dankbaar, vooral op dit moment.

Mannen en vrouwen, laat je niet gek maken door social media, dieetgoeroes, coaches, trainers, etc. Hou van jezelf! De rest volgt dan vanzelf. Sporten en voedzaam eten gaat steeds beter wanneer je goed bent voor jezelf. Wanneer jij lekker in je vel zit kies je eerder voor iets gezonds, en niet voor koekjes. Wanneer je begint van binnenuit, vanuit je hart, in plaats van voedingsschema’s dán volgt het resultaat!

Wil je fitter worden? Bel, app of mail gerust en samen maken we een persoonlijk plan voor na jouw zomervakantie. Geen plan van alleen komkommers en salade eten: daar had ik de fietstocht niet op gered. Wel op een stukje vlaai en krentenbollen 😉

Ode aan fitheid in elke maat: ook jij bent gezond!

Liefs,

Mascha

Laat een reactie achter