Tips voor de feestdagen

BLOG: Tips voor de feestdagen

Kerst en Oud & Nieuw komen er weer aan, en dat betekent voor de meesten gezelligheid, feest en veel eten en drinken met familie en/of vrienden. De feestdagen staan ook bekend als vreetdagen en vaak is het een alles of niets mentaliteit. Je gaat helemaal los of je sluit je af voor al het lekkers. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook een gezond en gezellig 4 gangen menu samenstellen. Daarmee krijg je toch de gezelligheid en de smaak. Maar niet de extra calorieën.

Hieronder een aantal tips die er voor zorgen dat jij tijdens de feestdagen lekker kan genieten!

1. Voorbereiding

Bouw een calorie buffer op. Eet de week ervoor bijvoorbeeld 300 calorieën minder per dag en je hebt in 7 dagen 2100 calorieën in je spaarpot gelegd. Tijdens de kerst kan je dan 2100 calorieën extra eten, zonder aan te komen. Je netto calorie inname is namelijk leidend op de lange termijn.

2. Caloriearme dranken

Kies ervoor om dranken te nemen met een lage hoeveelheid calorieën. Dit komt al gauw uit op water, light of zero dranken. Een voordeel: je raakt sneller verzadigd waardoor je al minder gaat eten.

3. Alcohol

Een gram alcohol bevat 7 kcal. Neem gerust je drankje en geniet. Maar pas een beetje op..  teveel is ook niet echt genieten toch!? Vooral de volgende dag… 😉

4. Op de dag zelf

Als je een lekker kerstontbijt hebt én je gaat gourmetten met alles erop en eraan, zorg dan dat je tussendoor zo weinig mogelijk calorieën binnen snoept of drinkt.

5. Overeten

Geniet volop, maar eet verstandig en stop als je vol bent.
Eet dus tot je voor 70 a 80% vol zit.  Dat voelt ook het lekkerste aan voor je lijf.

6. Sporten

Kom naar de kerst workout 😉

7. Conclusie

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst.

Geniet bewust, de feestdagen draaien om gezelschap, en niet om het eten.

 

Alvast fijne feestdagen!

Laat een reactie achter