Wat kickboksen voor mij betekent

BLOG: Wat kickboksen voor mij betekent

Voor mij was en is kickboksen, zij het nu op een ander niveau,  ontzettend belangrijk. Ik heb er veel levenslessen uitgehaald. Mijn trainer zei weleens: “Mascha, niet alles draait om vechten!” Dat vergeet ik nooit! Ik ben hier inmiddels iets relaxter geworden.

Het draait ook echt niet alleen om vechten. Maar juist ook om de techniek erachter: het is mooi; het is een kunst. Het respect naar elkaar tijdens de lessen is een belangrijk element. Dit hebben we vandaag de dag zo nodig. Respect naar elkaar en respect in deze samenleving.

Ik baal(de) er altijd van dat boksen of kickboksen een negatieve lading kreeg, zowel in de media als in mijn directe omgeving. Kickboksen gaat namelijk over respect. Dit leer je tijdens de lessen. En respect uiten we door OSU te zeggen (je spreekt het uit als Oes). Je zegt het tegen de sensei / trainer als je gaat beginnen met de training. Je zegt het als je iemand per ongeluk “pijn” doet tijdens een training of je zegt het wanneer je het begrijpt. Osu is respect. Respect naar elkaar. En dat is voor en naar iedereen, jong, oud, dik, dun, bruin, wit of geel, man of vrouw.

Nu mag ik geven wat ik toen ontvangen en geleerd heb. Nu mag ik mijn passie delen: Kickboksen! Met respect voor iedereen en iedereen op zijn of haar eigen niveau. Natuurlijk gaan we niet sparren, maar we dagen elkaar spelenderwijs, respectvol uit met leuke, energieke en uitdagende oefeningen in een enorm leuke KICKBOKSBOOTCAMP! Je ontwikkelt jezelf in houding, respect, zekerheid, conditie, kracht, techniek, wilskracht, ontvangen en delen. En weet je…ik denk dat je het best leuk vindt! Heb jij zin om jezelf uit te dagen, mentaal en fysiek sterker te worden en op een respectvolle en gezellige manier met andere deelnemers samen te sporten. Neem gerust contact op.

Opmerkingen
 • Linda
  Beantwoorden

  Ik zou graag meer informatie willen hebben over de kickboksbootcamp in Nobelhorst.
  Denk dat ik dat wel heel leuk vind.

  Hoor het graag.

  Gr. Linda

Laat een reactie achter