Cliënt interview: Danielle (46)

Blog: Cliënt interview: Danielle (46)

Toen op de sportschool, waar Daniëlle haar conditie op peil houdt, kickboksbootcamp werd geïntroduceerd, dacht ze aanvankelijk dat dat niets voor haar zou zijn. “Door het geduld van Mascha ging ik van onzekerheid naar krachtige stoten.”

Van de personal training van Mascha word je niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk sterker

Het is nu zo’n vier jaar geleden dat Daniëlle Mascha leerde kennen. “Toen die Kickboks Bootcamp op het sportschoolrooster verscheen, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Maar ook dacht ik: ‘dat is niets voor mij met mijn gebrek aan coördinatie: een linkse directe, een linkerhoek, dat ga ik nooit onder de knie krijgen, dat duurt een eeuwigheid.”

Niets is minder waar, Daniëlle meldt zich aan voor de bootcamp en maakt kennis met de professionaliteit en het enthousiasme van Mascha. “Haar geduld en liefde voor deze sport zegevierde en zij veranderde mijn onzekerheid in krachtige stoten. Haar enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat ik al snel begon met Personal Training (PT) bij Mascha.” En dan, vertelt Daniëlle, gaat het heel snel. “De training is zo ingericht dat je de techniek eerst heel goed onder de knie krijgt zodat je blessures worden voorkomen. Maar die goede techniek is ook nodig dat je niet zonder zweetdruppels op je voorhoofd en rug eindigt.”

Kom op, je kan het!

Sterk van Mascha vindt Daniëlle haar geduld, doorzettings- en overtuigings-vermogen. “Als ik bijna klaar ben met de PT begint het stemmetje in mijn hoofd te zeuren. ‘Ik kan niet meer. Ik wil niet meer. Ik kan écht niet meer’. Mascha geeft, zonder dat ze weet van het gesprek in mijn hoofd, daar antwoord op. “Kom, Daan, nog even een piekje halen, zegt ze dan lachend.” En echt, het lukt dan gewoon ook nog.” Ook het op maat snijden van trainingen vindt Daniëlle een sterk punt van Mascha. “Ze is goed in het zien wat iemand aan kan en zoekt altijd naar het beste dat bij de persoon past.”

Tijd om op adem te komen

De Kickboks Bootcamp wordt altijd buiten gehouden en Daniëlle geniet daarvan. “Buiten sporten geeft een extra dimensie, het is zelfs heerlijk om in de sneeuw te sporten. Mascha zorgt ervoor dat we in beweging blijven zodat we niet afkoelen. Ze past haar trainingen dus aan op de temperatuur: zo zorgt ze ervoor dat we ’s zomers wat meer tijd krijgen om op adem te komen.”

Oké, oké, ik kom eraan

De groepsapp die Mascha voor de deelnemers heeft aangemaakt, ervaart Daniëlle als heel fijn. “We enthousiasmeren elkaar daarin om te komen sporten. Soms gebeurt het dat je echt, echt geen zin hebt om te gaan sporten, maar dan halen je sportmaatjes je toch over. Na afloop ben ik dan zo blij dat ik toch ben gegaan. Na zo’n heerlijk intensief uur sporten is op de bank hangen toch heel anders dan dat je niet bent gaan sporten.”

Hart luchten

Dat sporten zorgt voor het vrijkomen van emoties, weet Daniëlle inmiddels als geen ander. “Mascha is meer dan alleen maar een trainer voor mij. Ze is een heel goede vriendin geworden. Zij trainde mijn vader zodat hij fit kon worden voor een eventuele operatie. Mijn vader had alvleesklierkanker. Helaas overleed hij 7 juli 2022 en tijdens de PT kon ik mijn hart bij Mascha luchten. Zij trainde mijn tranen weg. Tijdens de personal training is er gewoon meer ruimte om verhalen aan haar te vertellen. Vervolgens geeft ze tips hoe ik met sommige dingen kon omgaan. Van de PT word je niet alleen lichamelijk sterker, maar ook geestelijk. Bij mij hebben de trainingen van Mascha ervoor gezorgd dat ik in de breedste zin van het woord ook voor mezelf opkwam. Zij is waardevol.”

Laat een reactie achter