Cliënt interview: Nadine (43)

Blog: Cliënt interview: Nadine (43)

Een sporty spice was Nadine van Doorn nooit, maar toen ze Mascha leerde kennen veranderde dat. Niet dat ze nu dagelijks als een malle sport, eiwitshakes drinkt en suiker uit haar leven heeft verbannen, maar haar conditie is door de personal trainingen op een perfect niveau. “Het enthousiasme, de professionaliteit en de wil om te helpen; ik zag het allemaal toen ik Mascha voor het eerst ontmoette. Met haar sporten is elke week weer een feestje.”

‘Mascha bijt zich vast en is een onwijs prettig persoon’

Sporten deed Nadine (43) nauwelijks. Totdat ze merkte dat haar conditie toch niet echt was wat het zou moeten zijn en dat naar mate zij ouder werd, haar lijf hier en daar ook wat minder strak bleef dan gewenst… Maar ze was helemaal geen sporter; hield er niet van… Was druk met werk en had weinig tijd. Ze wilde iets leuks doen waar ze echt haar energie in kwijt kon. Kickboksen, dat leek haar wel wat. En dus meldde ze zich bij een sportschool waar die lessen werden gegeven. Maar in plaats dat ze er energie van kreeg, zakte de moed in haar gympen. “Ineens vond ik mezelf terug in zo’n zweterig sportzaaltje met heel veel vrouwen en ik voelde me doodongelukkig. Wat deed ik hier?” Even zag Nadine het kickboksavontuur bij deze ene les stranden, maar iets zei haar dat ze het een kans moest geven.

Personal Training

“En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Want opeens stond er een powervrouw voor de groep, een andere instructrice dan de vorige keer. Deze had pit, was enthousiast en het uur was zo om. Aan het eind van de les ben ik op Mascha afgestapt en vroeg haar of ze tijd en zin had mij wat technieken uit te leggen. Want tijdens zo’n les is nauwelijks tijd voor persoonlijke aandacht.” Hoewel Mascha officieel nog geen personal training gaf, sprak ze af met Nadine om haar meer te leren over kickboksen. “Was voor Mascha net zo’n avontuur als voor mij, heel leuk om dat samen te doen. Ik ben gewoon Mascha haar allereerste PT-klant, hoe cool is dat?”

Krachtsoefeningen

Nadine is nog steeds blij met haar personal trainer. “Mascha heeft me laten zien en voelen wat sporten en voeding voor je doen. Omdat ik niet alleen aan mijn conditie wilde werken, bedacht Mas een training waarin ook krachtoefeningen aan bod komen, ik wilde namelijk wat gespierder worden. Zo heb ik wekelijks een complete work-out.” Soms zien ze samen al sportend de zon opkomen. “We trainen vroeg en lekker buiten. Naast keihard sporten hebben we ook veel lol. En komen veel life changing-onderwerpen aan bod. Het fijne van Mascha is dat ze niet alleen veel verstand van bewegen en voeding heeft, maar dat ze door haar werk als verpleegkundige ook veel van het lichaam afweet. En als ze ergens over twijfelt, raadpleegt ze een collega. Ze bijt zich vast en is een onwijs prettig persoon. Prettig gestoord.”

Feestje

Voor geen goud geeft Nadine haar wekelijkse uurtje met Mascha op. “Zelfs op mijn vrije dag, sta ik voor dag en dauw op om te sporten. En Mascha op haar beurt ook voor mij, echt fantastisch vind ik dat. Naar een sportschool wil ik nooit meer, ik vind het fijn om een uur lang de volledige aandacht te hebben. Voor mij is het echt me-time, even bezig zijn met mijn lijf en mijn hoofd leeg gooien. Ik had nooit kunnen vermoeden dat ik het zo leuk zo vinden, maar met Mascha is sporten elke week weer een feestje.”

Laat een reactie achter