Wie ben ik

Hi!
Ik ben Mascha.
Aangenaam

….. en ik vind het heerlijk om mensen te coachen, te trainen en te helpen, om ze het gevoel te geven dat ze het niet alleen hoeven te doen. We vinden het tenslotte allemaal fijn om een steuntje in de rug te hebben of een stok achter de deur. Ruim tien jaar werkte ik als verpleegkundige in het AMC, waarvan acht jaar op de afdeling oncologie – hematologie. Daar heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om te blijven bewegen. Niet alleen voordat iemand ziek wordt, maar ook daarna.

In deze periode in het AMC heb ik patiënten ontmoet die heel ziek zijn. Ze hebben leukemie (bloedkanker), een soort die iedereen kan krijgen en die geen onderscheid maakt tussen status, geslacht. Een kanker die jonge moeders, advocaten en artsen kan treffen. Soms nam ik mijn werk mee naar huis omdat ik word geraakt. Dan verruilde ik mijn witte uniform voor sportkleding en ging ik lekker een potje boksen. Ben ik alles zo kwijt.

Knallen met collega’s

Collega’s die hoorden dat ik aan (kick)boksen deed, werden nieuwsgierig. Ik organiseerde bootcamps voor mijn AMC-collega’s; na het werk gingen we een uurtje knallen. Een leuke tijd en het moment waarop mijn sportcarrière begon. Ik dacht: ‘als het voor AMC’ers leuk is om te doen, is het misschien ook een idee om patiënten een sportprogramma aan te bieden’. Ik kreeg carte blanche van mijn leidinggevende en ben, in samenwerking met een fysiotherapeut, aan de slag gegaan. En het sloeg aan. Ik zag en hoorde van patiënten wat beweging doet met mensen die zo ziek zijn geweest.

Personal trainer

Toen een kennis me vroeg of ik haar wilde helpen met trainen, zette ik de stap om als personal trainer aan de slag te gaan. En hoewel ik toen officieel nog geen personal trainer was, zei ik ja onder het mom: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Ze traint nog steeds bij mij en ik heb inmiddels mijn eigen sportbedrijf Van Buiten Sport opgezet. Ik bied verschillende diensten aan zoals oncologie fitness trainer (in samenwerking met stichting Tegenkracht), ik geef naast personal training en kickboksbootcamp.

“Ik word blij
als de doelen van mijn klanten
worden verwezenlijkt”

Voedingsleer

Om de juiste begeleiding te geven heb ik de nodige diploma’s gehaald. Zo heb ik onder meer een opleiding tot fitnessinstructeur gedaan, maar ook een voedingsleer-cursus. Zo kan ik een compleet pakket aanbieden. Ik kan uitrekenen hoeveel calorieën nodig zijn bij een bepaald doel. Ik maak desgewenst een voedingsschema en een bewegingsanalyse. Ik bied het complete pakket aan.

voedingsleer-03

Doelen verwezenlijken

Ik geef onder meer (kickboks)bootcamps, duo trainingen en een op een-trainingen. De trainingen worden gehouden bij Van de Kamp Sport in Almere, maar ik train ook graag buiten of waar nodig aan huis. Ik word blij als de doelen van mijn klanten worden verwezenlijkt. En die kunnen uiteenlopend zijn: van een paar kilo afvallen, tot een strak trainingsschema voor een marathon. Van een blokjesbuik tot een uur al boksend je hoofd leeggooien. Van het revalideren na kanker of stamceltransplantatie tot het verwezenlijken van een goede conditie. Jij vraagt, ik draai.

Als je een doorsnee fit-chick met een blokjesbuik verwacht ben je bij mij aan het verkeerde adres. Want ik ben ook maar een mens. Een apetrotse moeder van Liva die ook zo nu en dan een buikblubbertje heeft of minder goede voeding eet dan ik me had voorgenomen. Maar ik ben wel iemand die veel plezier en kracht haalt uit sporten en die daar de talloze voordelen in ziet, zowel mentaal als fysiek. En dat is wat ik jou ook wil meegeven: bewegen is gezond en leuk. Het houdt je fit.